Skip to main content

Behandlinger

Kropsanalyse med kropsanalysevægt

– Når du vejer dig på kropsanalysevægten , laver den samtidig en kropsanalyse. Kropsanalysen viser fordelingen af de forskellige typer væv i kroppen (vand, muskler, fedt, knogler). Den kan bruges til at afklare kroppens nuværende tilstand og til at sætte konkrete mål for fremtiden.

– Vægten giver også en analyse af “Cross segmental” fordelingen mellem de forskellige ekstremiteter (arme og ben) og torso. Denne kan vise sund/risikerende fedtfordeling, muskulære ujævnheder, der kan være relevante ved bl.a. ubalanceret styrke og utilstrækkelig genoptræning efter gamle skader.

– I konsultationen kommer vi til at forklare resultaterne, og du får en detaljeret beskrivelse af din krops tilstand, risikofaktorer og mulige underliggende årsager.

– Resultaterne kan med fordel bruges til planlægning af et vægttabsforløb som vi også kan hjælpe dig med.

Hvad skal du gøre inden kropsanalysen?

– Du skal helst holde din almindelige hverdagsrutine – en rutine du regner med også at kunne holde til en fremtidig kropsanalyse.

Eks. 1: At blive målt mandag morgen efter weekendens store fest med masser af god mad og drikke kan vise atypiske og urealistiske tal.

Eks. 2: Hvis man kommer på vægten efter morgenmaden og et toiletbesøg, skal man ideelt gøre det samme ved en fremtidig kropsanalyse.

– Du skal downloade “MyTanita” appen og oprette en bruger. Du kan ikke blive målt uden den, og fordelen er, at du kan gemme resultaterne og evt. sammenligne dem med resultaterne af din næste kropsanalyse.

– Mens du venter i forstuen, kan du logge ind på klinikkens Wifi, “Fysioclub”, med koden 28450750. På den måde kan dine resultater blive printet ud med det samme.

Her kan du se ordfoklaringerne til resultaterne

Fat % /Fat Mass

Kroppens andel af fedt opgjort i procent og kilo. Desirable range: WHO standarder for sunde ­fedtniveauer afhængig af køn/ alder.

Fedtfri masse

Består af muskler, knogler, væv, organer, vand og alt andet, der ikke er fedtvæv i kroppen.

Muscle Mass

Den vurderede vægt af muskler i kroppen. Omfatter ­skeletmusklerne, glatte muskler som hjerte- og fordøjelsesmuskler og vandet i disse muskler.

Bone Mass

Mængden af rene knoglemineraler. Vurderes over ­længere tid. BMI er en simpel beregning ((vægt (kg) / [Højde (m)]2)). God til generelle ­befolkningsundersøgelser. Siger intet om kropssammensætning, og kan derfor være misvisende.

Metabolic Age

Metabolsk alder sammenligner den metabolske hastighed (BMR) med BMR-gennemsnittet af den kronologiske aldersgruppe.

TBW

Den samlede mængde væske i kroppen, udtrykt i procent af den samlede vægt. Anbefalede værdier Kvinder: 45% – 60% Mænd: 50% – 65% Børn: 60% – 75%

Physique Rating

Tanita-vægten skelner mellem 9 forskellige kropstyper. Prikken fortæller, hvilken kropstype man har, baseret på ens fedt- og muskelmasse.

BMR (Basal Metabolic Rate)

Hvor meget kroppen ­forbrænder i hviletilstand. Ved at øge ­muskelmasse, øges BMR.

Visceral Fat Rating

Det farlige fedt omkring de indre organer. 1-12: Sundt niveau af visceralt fedt 13-59: Et forhøjet niveau af visceralt fedt. Overvej at lave ændringer i kost/træning.

Muscle Mass Balance

Giver et visuelt indblik i ­fordelingen af muskler i højre og venstre side af kroppen.

Segmental Muscle Analysis

Kroppens totale muskelmasse, fordelt segmentalt i arme, ben og torso-området.

Segmental Fat Analysis

Kroppens totale fedtprocent, fordelt segmentalt i arme, ben og torso området.

Segmental Analysis

Blåt område = Lav

Grønt område = Sund

Orange = Høj

Leg Muscle Score

Giver en indikation på den ­overordnede fysiske tilstand. En sund 20 årig opnår en score på 100, og derefter følges kurven for mænd (blå) og kvinder (orange).